Skip to main content

De badkamer, voor velen onder ons is het de plek om je even terug te trekken voor welverdiende me time. Je opfrissen met een deugddoende douche, lekker relaxen in bad of je in alle rust opmaken vooraleer je het huis uitgaat. Met een goede badkamerindeling met badkamerkasten op maat wordt je badkamerbezoek helemaal een plezier. Wij vertellen je graag waarom.

De voordelen van badkamerkasten op maat

De inrichting van je badkamer speelt een grote rol in je badkamerbeleving. Moet je telkens opnieuw op zoek naar je stijltang of een verse handdoek, dan wordt een bezoek aan je badkamer al snel een vervelende opdracht. Kies je daarentegen voor badkamerkasten op maat, dan kan je alles proper en ordelijk opbergen. Op die manier til je je badkamerbezoek naar een hoger niveau.

Net als andere maatmeubelen komen badkamerkasten op maat in allerlei soorten.
Een hoge badkamerkast zorgt ervoor dat je een minimum aan vloeroppervlakte verliest. Dergelijke kast is meestal wat smaller en voorzien van kleinere compartimenten. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor kleinere spullen.
Een brede badkamerkast bestaat meestal uit grotere compartimenten. De ruimte is ideaal voor bijvoorbeeld badhanddoeken of badjassen.

Een hangende badkamerkast wordt meestal boven je wastafel geplaatst of vormt de basis voor je ingebouwde lavabo. Zo heb je de meest noodzakelijke badkamerspullen meteen bij de hand.

Denk aan de vochtbestendigheid!

Welke kast je ook kiest, de vochtbestendigheid ervan is essentieel voor een lang leven. Badkamerkasten op maat worden dan ook meestal gemaakt van vochtbestendig houtachtig plaatmateriaal of echt hout zoals eik of teak. Ze worden voorzien van een beschermende laag zodat ze ten allen tijde beschermd zijn tegen de vochtige omgeving.

Ben je op zoek naar duurzame badkamerkasten op maat? Contacteer ons voor meer info of  een bezoek aan onze showroom.