Skip to main content

Badkamerverbouwing

Droom je van een badkamer waar je volledig tot rust kan komen? Een plek waar je kan genieten van een ontspannend bad maar ook tijdens de ochtendrush alles snel moet terugvinden? Tijd voor een badkamerrenovatie! Met deze tips laat je je badkamerverbouwing vlot verlopen.

 1. Bereid je goed voor

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om enkele dingen in kaart te hebben. Ga je je hele badkamer renoveren of ben je enkel op zoek naar een nieuw badkamermeubel? Welk budget is er beschikbaar? Schakel je hulp in voor het hele proces of zijn er dingen die je zelf kan doen? Op welke termijn wil je je nieuwe badkamer gerealiseerd zien?

Ook inspiratie opdoen hoort bij de voorbereiding. Scrol bijvoorbeeld door realisaties op Pinterest om een moodboard samen te stellen. Zo krijg je een duidelijk beeld van jouw droombadkamer.

Badkamerverbouwing
Badkamerverbouwing

Om je optimaal voor te bereiden op het proces, schetsen we even hoe een algemene badkamerverbouwing eruit ziet:

 1. Huidige badkamer slopen
 2. Leidingen leggen
 3. Elektriciteit voorzien waar nodig
 4. Indeling maken (eventueel nieuwe muren)
 5. Tegels/ vloer leggen
 6. Sanitair plaatsen
 7. Verlichting en elektriciteit aansluiten
 8. Schilderwerken
 1. Denk na over de materialen

De verschillende werkzaamheden die moeten gebeuren, brachten we hierboven al aan. Je denkt best ook op voorhand na over de materialen die je daarbij gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de tegels, verlichting, bad/douche, toilet… Advies over welke materialen geschikt zijn voor de badkamer, krijg je uiteraard van ons. Wij houden bij de keuze van de materialen rekening met de behoeftes van jouw gezin en de omgeving (luchtvochtigheid, ventilatie…).

Badkamerverbouwing
Badkamerverbouwing
 1. Hou je aan het budget

Om je nieuwe badkamer binnen je budget te realiseren, is het belangrijk om je goed te informeren. Er zijn heel veel verschillende producten en materialen waaruit je kan kiezen, dus er is altijd wel een optie die binnen jouw budget past. Vraag zeker offerte vooraleer je je akkoord geeft. Hou daarbij ook rekening met de prijs van de plaatsing. Kan je zelf breken/plaatsen? Dan bespaar je al heel wat!

 1. Maak goede afspraken

Maak duidelijke afspraken met jouw interieurspecialist en de plaatsers, zodat je een duidelijk zicht hebt op de planning. Wetende dat een volledige badkamerverbouwing gemiddeld 3 à 4 weken duurt, zal je wellicht ook andere afspraken moeten maken. Bij wie kan je tijdens de verbouwingen terecht om je te wassen? Breng ook hen op de hoogte!

Hulp nodig bij jouw badkamerverbouwing?

Kan je naast deze tips toch wat hulp gebruiken voor je nieuwe badkamer? Linea Nova interieur begeleidt je bij elke stap van jouw project. Met hulp van onderaannemers nemen wij de hele renovatie voor onze rekening.