Skip to main content

Kleine badkamer renoveren

Ben je van plan om je badkamer om te toveren in een echt ontspanningsoord? Daar komen meestal heel wat renovatiewerken bij kijken. Tips voor je badkamerrenovatie hebben we al eerder gegeven. Maar hoe ga je te werk als je een kleine badkamer wil renoveren? Wij geven je ook daarvoor graag enkele handige tips mee! Ontdek hier hoe jij alles uit jouw kleine badkamer haalt!

1. De indeling doet wonderen

Als je bereid bent om de indeling van je kleine badkamer aan te passen, gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Een beperkt aantal aanpassingen kan ervoor zorgen dat je badkamer er meteen groter uitziet.

Een bad, douche, toilet of wastafel kan je gerust verplaatsen. Maak een plan op en experimenteer met de best passende indeling. Hulp nodig? Je kan ons gerust advies vragen om de best mogelijke indeling te achterhalen.

2. Sta even stil bij de tegels

Wil je graag tegels in de badkamer? Kijk dan eerst naar de vorm van de ruimte! In een smalle, lange badkamer kies je best voor rechthoekige tegels die in de breedte worden geplaatst. Is je badkamer net kort en breed? Dan plaats je de rechthoekige tegels best in de lengte. Datzelfde principe geldt trouwens ook voor de muren. Een laag plafond heeft baat bij langwerpige tegels die rechtop staan, terwijl een korte muur dan weer de lengte van de tegels kan gebruiken om langer te lijken.

3. Het kleurgebruik maakt een verschil

In een kleine badkamer kies je best lichte kleuren. Donkere oppervlaktes verkleinen je ruime, en zijn dus beter te vermijden. Hou jij van fleurige of flashy kleuren? Ook die passen helaas niet altijd in een kleine badkamer. Hou het simpel en licht!

Kleine-badkamer-renoveren
Kleine-badkamer-renoveren

4. Licht, licht en nog eens licht

Naast lichte kleuren, speelt ook de lichtinval een belangrijke rol. In een kleine badkamer raden we dan ook aan om voldoende daglicht binnen te laten en voldoende kunstlicht te voorzien. Integreer zeker extra verlichting, zoals spotjes of verlichte kasten, in je badkamer.

5. Kies voor maatwerk

Alle hoekjes en kantjes benutten, dat kan alleen met maatwerk. Hoe klein je badkamer ook is, maatkasten bieden altijd een meerwaarde. Het is dé manier om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren en de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Als de ruimte beperkt is, wordt vaak met zwevende badkamermeubels op maat gewerkt. Die geven de indruk dat de ruimte groter is omdat de vloer doorloopt. Ze zijn bovendien enorm onderhoudsvriendelijk, want je kan de vloer eronder gewoon meepoetsen.

Ga jij je kleine badkamer renoveren?

Ben jij na het lezen van onze tips helemaal klaar om je kleine badkamer te renoveren? Wij helpen je graag! Vraag ons gerust wat de mogelijkheden zijn voor jouw ruimte!