Skip to main content

Waarom maatkasten in de berging een must zijn.

We houden allemaal van een opgeruimd en ordelijk huis, de kussens mooi gespreid in de zetel, potten en pannen netjes opgeborgen in de keuken en schoenen proper weggezet in de schoenkast. En je strijkplank, stofzuiger of wasrek dan? Die horen thuis in de berging. Maar laat nu net dat dé plaats in huis zijn waar koning chaos dikwijls heerst. Gelukkig kunnen maatkasten in de berging de oplossing bieden.

Waarom maatkasten in de berging een must zijn.

Een berging kan je best omschrijven als een functionele ruimte waar je huishoudproducten, zoals de stofzuiger en strijkplank, kan stockeren. Tegelijkertijd is het vaak de ideale plek om je wasmachine en droogkast te installeren, onttrokken aan het zicht. Ondanks alle goede intenties ontaardt de berging echter al te dikwijls in een vergaarplaats van alles in huis waar geen specifieke plaats voor voorzien is. Zo wordt de berging al snel een rommeltje.

Met maatkasten in de berging kan je orde in de chaos scheppen. Dankzij hun praktische indeling – op maat van jouw wensen – en ongekende opbergmogelijkheden bieden ze de mogelijkheid jouw, voorheen rommelige, berging om te toveren tot een knap staaltje van orde en organisatie. Dat zorgt niet alleen voor een mooiere aanblik, maar maakt het jou ook veel gemakkelijker.

Enkele praktische tips

Met maatkasten in de berging organiseer je die laatste zoals jij het wilt. Toch hou je best rekening met enkele zaken:

  • Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte zo goed mogelijk gebruikt. Bevat je berging ook een wasmachine en droogkast, laat de maatkast dan rond beide toestellen bouwen. Zo verlies je een minimum aan ruimte.
  • Denk na over de indeling van de kasten. Combineer grote vakken voor bijvoorbeeld de stofzuiger met kleinere vakken voor o.m. je wasspelden.
  • Verkies schuifdeuren boven draaideuren. Die laatste hebben immers meer ruimte nodig.
  • Hou het luchtig. Maatkasten in lichte kleuren geven een groter ruimtegevoel.

Meer weten?

Ben je op zoek naar maatkasten voor je berging? Kom langs in onze toonzaal. Samen bekijken we de mogelijkheden in functie van jouw wensen en noden.