Skip to main content

Totaalrenovatie

Sta jij op het punt om je huis helemaal te renoveren? Dan sta je voor een grote uitdaging, waar heel wat bij komt kijken. Alle verschillende werken, keuzes, deadlines en budgetten kunnen overweldigend zijn. Hoe begin je best aan een totaalrenovatie? Wij leggen het stap voor stap uit.

  1. Bereid je grondig voor

Een totaalrenovatie kan een lang proces zijn. Het vraagt tijd en geld. Daarom is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van wat je wil, hoeveel je eraan wil/kan geven en hoe je dat precies gaat aanpakken. Laat je inspireren op je favoriete websites, verzamel de nodige informatie, vraag eventueel offertes aan en vraag vrienden of familie om hulp.

  1. Maak een realistische planning

Eens je in kaart hebt gebracht wat er allemaal moet gebeuren, kan je beginnen plannen. Een totaalrenovatie moet in een bepaalde volgorde gebeuren. Het heeft logischerwijze geen zin om al aan de afwerking te beginnen als de basiswerken nog in uitvoering zijn. Beginnen doe je best met isolatie- en dakwerken. Nadien is het tijd voor de binnenwerken, zoals het uitbreken van de keuken of badkamer. Afsluiten gebeurt natuurlijk met de afwerking. Een goede planning bespaart je tijd, zorgen en extra kosten.

Totaalrenovatie
  1. Beslis wat je zelf gaat doen

De kosten van een totaalrenovatie kunnen snel oplopen. Daarom is het, indien mogelijk, slim om kleinere werken zelf uit te voeren. Bepaalde afbraakwerken of de opkuis achteraf kan je eenvoudig zelf doen.

  1. Schakel de hulp in van vakmannen

Voor grotere of uitdagende werken raden we aan om de hulp van vakmannen in te schakelen. Dat zal je op lange termijn heel wat problemen en kosten besparen. Kies je voor Linea Nova interieur, dan kies je voor een betrokken aanpak op maat. Wij nemen alle werken voor onze rekening: kleine verbouwingen, trappen, elektriciteit en sanitair, vloeren, schilderwerken, ramen, deuren en uiteraard meubilair op maat. We werken daarvoor samen met ervaren aannemers voor een topresultaat!

Hulp nodig bij je totaalrenovatie?

Kan je hulp gebruiken om je totaalrenovatie te coördineren? Doe dan een beroep op Linea Nova Interieur. Maak een afspraak en bespreek samen met ons je plannen!

Totaalrenovatie