Skip to main content

Zo kan je je wasruimte functioneel inrichten

In een wasruimte moet je heel wat spullen opbergen. Denk maar aan een wasmachine en droogkast, een strijkplak, stofzuiger en schoonmaakproducten… Daarom is het belangrijk dat je wasruimte praktisch ingericht is. We helpen je graag je wasruimte functioneel inrichten met enkele praktische tips.

1. Maatwerk

Opbergkasten op maat zijn een echte must in je wasruimte. Dankzij kasten op maat kan je je wasruimte functioneel inrichten op basis van jouw gewoontes. Ze zijn enorm praktisch, en zorgen bovendien voor een mooi overzicht. Dat maakt wassen en poetsen heel wat eenvoudiger en efficiënter.

Je bespaart niet alleen een heleboel tijd, maar ook ruimte. Door te kiezen voor maatkasten benut je de beschikbare ruimte optimaal. Ga bijvoorbeeld voor plafondhoge kasten, zodat je ook de hogere ruimte kan benutten. Daar sla je zaken op die je misschien niet dagelijks nodig hebt, zoals een voorraad wasmiddel of schoonmaakmiddelen. Want extra ruimte is altijd welkom, toch?

2. Plaats je wasmachine en droogkast op hoogte

De wasruimte is meestal de ruimte waar je wasmachine en droogkast staan. En dus ook de ruimte waar je met zware wasmanden zeult. Om je rug te sparen, raden we aan om je apparaten op hoogte te plaatsen. Een hoogte van 20 cm kan al helpen, maar best is om je wasmachine en droogkast op heuphoogte (tussen 55 en 70 cm) te plaatsen. Zo hoef je niet meer te bukken om je machines in- of uit te laden.

3. Handige extra’s

Zodra de basis van je maatkasten is bepaald, kan je nadenken over handige extra’s in je wasruimte. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een spoelbak om vuile kleren of schoenen af te spoelen voor ze gewassen worden. Of een plaatsje waar je de hond kan wassen na een modderige wandeling.

Vergeet zeker geen plekje te voorzien voor de wasmand, strijkplank en stofzuiger. Ook een uitschuifbare legger biedt tal van voordelen.

wasruimte-functioneel-inrichten

Het is de ideale plaats om was op te vouwen of een zware wasmand neer te zetten bij het in- en uitladen van de wasmachine. En hou zeker ook rekening met de verlichting, want de wasruimte is meestal vrij donker.

Jouw wasruimte functioneel inrichten?

Wil jij ook een praktisch ingerichte wasruimte? Reken op Linea Nova interieur! Ons team staat klaar om jou te helpen met een ontwerp op maat!