Skip to main content

Het beste werkblad voor je keuken

Ga jij je keuken renoveren of is het tijd voor een volledig nieuwe keuken? Het werkblad in de keuken bepaalt in grote mate de uitstraling ervan. Een houten keukenblad zorgt bijvoorbeeld voor een landelijke look, terwijl een strak keukenblad uit marmer perfect past in een moderne keuken. Wij helpen je graag op weg bij de keuze van het keukenwerkblad.

Welke materialen zijn er?

Er zijn verschillende materialen die populair zijn als keukenwerkblad. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen, alsook eigen unieke eigenschappen. Zo is het ene materiaal misschien onderhoudsvriendelijk, terwijl het ander helemaal krasbestendig is. Aan jou om uit te maken welk werkblad het best in jouw keuken past. Hieronder geven we je een overzichtje van de meest voorkomende materialen voor keukenwerkbladen.

1. Solid Surface

Solid Surface is een populair materiaal voor keukenwerkbladen. Het is een massief materiaal dat geen beperkingen kent qua afmetingen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld natuursteen. Het heeft geen poriën en is dus enorm makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het is bovendien duurzaam en sterk, dus het kan tegen een stootje!

2. Graniet

Graniet is een echte klassieker in keukens, vanwege de duurzaamheid en de uitstraling van het materiaal. Het is bestand tegen hitte, en ook vlekken en krassen maken weinig kans in de keuken. Let wel op met bepaalde zuren en schoonmaakmiddelen, want daar is graniet gevoelig voor. Graniet heeft ten opzichte van Solid Surface iets meer beperkingen qua afmetingen, maar maakt dat volledig goed door zijn unieke uitstraling.

3. Laminaat

Laminaat wordt steeds populairder, vooral omwille van de prijs. Het is een budgetvriendelijke keuze en is ook beschikbaar in tal van kleuren en motieven. Het is bovendien onderhoudsvriendelijk, maar helaas niet hittebestendig. Ga je voor een werkblad uit laminaat, dan moet je dus opletten met hete pannen en potten!

4. Composiet

Composiet is een mix van natuurlijke en kunststoffen en is daarom ook geliefd in de keuken. Het is slijtvast, hittebestendig en is ook makkelijk schoon te maken. Composiet is ook beschikbaar in tal van kleuren en designs, waardoor je het materiaal kiest dat perfect bij jouw keukenstijl past.

Wat is nu hét werkblad voor jouw keuken?

Het beste werkblad voor je keuken? Dat hangt af van jouw voorkeuren. Wij informeren je graag grondig over de verschillende materialen en mogelijkheden. Samen kiezen we de afwerking, kleuren en vooral de juiste materialen om tot de keuken van jouw dromen te komen. Vraag ons gerust meer informatie over onze aanpak voor jouw droomkeuken.